Over Kyara

over Kyra

KyraOver Kyra

Ik ben Kyra (1984) en een gediplomeerd en ervaren NGS-sport en ontspanningsmasseur, Reiki master en hardloop instructeur. Ik ben begonnen als sociaal pedagogisch werker en begeleidde activiteiten in groepsverband. Ik merkte al snel dat ik één op één contact prettiger vond om mee te werken. Ik zoom graag in op de mens en merk spanning snel op en voel goed aan waar het zich opslaat in het lijf. Dit maakte mij nieuwsgierig naar de werking van het lichaam en ik besloot een massagecursus te volgen.
Kyra
Van hobby naar werk

Na de cursus wilde ik al snel van masseren mijn beroep maken. Ik vond het zo leuk om te doen dat het niet als werk voelde. Na de cursus ben ik verder gaan studeren om professionele kennis te kunnen in zetten bij klachten. Door studie, ervaring en een interesse van jongs af aan heb ik een ‘natuurlijke greep’ die makkelijk knelpunten in het lichaam opspoort. Ik gebruik mijn kennis en intuïtie om het doel van mijn behandeling te bereiken.

Reiki als medicijn

Ik zie Reiki als een energie die je innerlijk masseert. Met de eerste Reiki-cursus ben ik in eerste instantie voor mezelf begonnen. Ik was nieuwsgierig en vond het fijn om een helende energie letterlijk altijd bij de hand te kunnen hebben. Reiki heeft mij ontzettend geholpen om te worden wie ik ben en om te luisteren naar mijn intuïtie. Ik was vaak buiten mezelf en vloog van hot naar her. Nu kan ik steeds beter in het moment blijven en voelen waar ik echt behoefte aan heb. Zoals een massage mijn spieren ontspant, ontspant Reiki naast mijn fysieke lijf ook mijn gedachten. Fysieke pijntjes kunnen verdwijnen na een behandeling. Ik ben nog steeds heel dankbaar dat ik kennis heb gemaakt met deze bijzondere energie. Na de tweede cursus ben ik begonnen met mensen in mijn omgeving te behandelen met Reiki en ontdekte ik dat Reiki een prachtig instrument is om mensen te helen. Ik verdiep me nog dagelijks in Reiki. Ik geef mezelf elke Reiki en elke dag is het weer opnieuw een feest met verschillende ervaringen. Sinds ik Reiki toepas in mijn leven gebruik ik bijna nooit medicijnen.

Aanraking in combinatie met praten

Ik ben lang zoekende geweest naar mijn balans en geluk en heb hulp gezocht in verschillende therapieën. Praten hielp, maar ik merkte dat ik makkelijk ergens om heen kon praten of een ander beeld neer kon zetten. Tijdens massages en Reiki ontdekte ik dat ik mijn illusies niet langer kon volhouden, omdat het lichaam niet liegt. Door de aanraking in combinatie met praten kwam ik sneller tot de kern van mijn problemen.

Hardlopen als medicijnHardlopen als medicijn

Ooit kreeg ik een recept voor antidepressiva, maar ik wilde liever geen medicijnen gebruiken. Mijn psychiater raadde mij toen aan om te gaan hard lopen, omdat ik dan zelf een “medicijn” (endorfine) zou aanmaken. Dat was zijn beste advies ooit. Ik zat lekkerder in mijn vel, kreeg meer geluksgevoelens, werd energieker en kon beter doorzetten en sliep beter. Na een paar jaar wilde ik graag ook andere mensen dit laten ervaren en begon ik met het geven van hardlooptrainingen aan beginners.
Hardlopen als medicijn
Van spierprestaties naar spierontspanning

Doordat ik steeds fysieker bezig was, groeide mijn nieuwsgierigheid naar sportmassage. Naast de massagetherapie vond ik het ook heerlijk om puur op spierniveau gemasseerd te worden. Het hielp mij om me bewuster te worden van mijn zwakke plekken, ik kon na een zware training veel sneller herstellen, waardoor ik bij mijn volgende training soepeler kon starten. Het hielp mij om fysieke nieuwe energie op te bouwen. Ik 2012 behaalde ik mijn diploma sportmasseur.