Ritueel Nieuwe Maan bijeenkomst - Zensaties Amsterdam
 

Ritueel Nieuwe Maan

Reiki-Vrouwencirkel met nieuwe maan

Tijdens of rond de nieuwe maan organiseer ik een vrouwenbijeenkomst ‘ritueel nieuwe maan’. De nieuwe maan is de ideale tijd om naar binnen te keren en je op te laden, nieuwe inzichten te krijgen en zaadjes te planten voor de komende periode. Verschillende elementen, zoals massage en Reiki, worden gecombineerd om de heling te bevorderen. We maken een vrouwencirkel en bespreken de onderwerpen die pijn veroorzaken in ons lichaam. En er wordt vooral ook stil gestaan bij jouw wensen, want ik geloof dat als je energie geeft aan datgene wat je wilt laten bloeien in je leven – aandacht comfort, geruststelling – liefde en Reiki een ontzettende boost zijn voor groei.

Ritueel nieuwe maan en rite of the womb

Een serene, veilige en fijne sfeer in de groep en de ruimte is iets wat ik waarborg. Ik maak gebruik van rituelen die ik passend vind bij het thema wat we dan behandelen. Dit pas ik aan bij de cyclus van de maan. De maan heeft een vrouwelijke cyclus. Als we die volgen komen we dichterbij onze eigen cycli, in plaats van de mannelijke zon cycli van 12 maanden. De 13 manen per maand passen beter bij onze menstruatiecyclus. Je gaat meer begrip krijgen en respect voor jouw inkrimpen en naar buiten treden.

We spreken de “rite of the womb “ uit:

“ The womb is not a place to store anger of fear, the womb is to create and give birth to life”

Wij vrouwen hebben een prachtige plek, the sacred space, the womb in ons lichaam waar we mee kunnen creëren in ons leven. Helaas is het ook de plek waar we pijn op slaan, angsten, afkeuring, woede, teleurstellingen. Vaak gaan we weg van onze buik of/ en zit hij vol met allemaal pijnlijke emoties.

Ruimte maken in je buik

Het doel van dit event is om ruimte maken in de buik, zodat je weer meer contact kunt krijgen met jouw innerlijk weten. Jouw wijsheid, jouw intuïtie. Als er meer ruimte ontstaat en wij meer kunnen landen in ons lijf, hebben we een schoot voor ons zelf om in op te laden. We krijgen meer ontspannen en zo meer energie, we kunnen vrijer ademen en natuurlijke processen in het lichaam kunnen weer beter functioneren. Zo bouw je meer weerstand op.

Fysiek Reiki geven aan elkaar staat centraal en elkaar minimassages geven. Puur op gevoel.
Daarnaast is er ruimte voor het delen van jouw eigen verhaal, zo heelt jouw innerlijke kind en met elkaars verhaal helen we elk een stukje in elkaar. Door de herkenning en het hardop mogen en kunnen uitspreken van jouw pijn.

  • Meer contact vanuit je intuïtie
  • Sharing (het delen van jouw eigen verhaal)
  • Van je hoofd naar je hart en baarmoeder
  • In contact komen met jezelf en verbinden met elkaar vanuit liefde
  • Laten leiden door de energie en de flow in jouw eigen lichaam
  • Meditatie
  • Heldere intenties voor de nieuwe periode

Data events vrouwencirkel

Ik organiseer dit ritueel nieuwe maan bijna maandelijks: kijk bij de Agenda. Op mijn facebookpagina zijn de data vaak terug te vinden, dus houdt die ook in de gaten. (de eerst volgende is zondag 3 februari)

Naast de events in vrouwencirkels, geef ik ook losse behandelingen. Persoonlijk 1 op 1, of met vier handen. In het laatste geval, schakel ik een collega in die ik bij jouw wens vind passen. Het is altijd een combinatie van Massage en Reiki en werkt op een diepere laag door.