Reiki

Reiki is een Japans woord dat op verschillende manieren vertaald kan worden. Voor mij is het een universele energie, zonne-energie, een zuivere vorm van onvoorwaardelijke liefde of levensenergie. De universele energie stroomt door alles wat leeft, als er een verstoring in die stroom ontstaat gaat dat gepaard met klachten. Door middel van handoplegging kan de Reiki worden doorgegeven. Reiki ontspant, maar brengt ook aan het licht wat er is. Als je zelf kennis wilt maken met Reiki in je eigen omgeving kan je een meditatie doen of een behandeling op afstand boeken.

Reiki-behandeling geeft de energie aan dat deel in je lijf waar het nodig is. Reiki past zich aan aan de behoefte van de persoon en kan verschillende vormen aan nemen en zo inwerken op spiritueel, rationeel, emotioneel of fysiek niveau. Reiki werkt aan de kern van iemands probleem en heft blokkades op. Reiki destilleert de bijzaken van de hoofdzaken en concentreert zich op de essentie van de klacht. Zodra de energie in balans is kan een klacht verdwijnen of inzichten geven over de oplossingen. Een Reiki behandeling is elke keer anders, omdat ook jij elk moment anders bent. Reiki kan worden ingezet voor:

  • Inzicht krijgen in levensthema’s die stroef verlopen.
  • Doelen bepalen die meer levensvreugde geven.
  • Belemmerende overtuigingen helder krijgen.
  • Heling van fysieke  en psychische klachten
  • Ontspanning
  • Thuiskomen bij jezelf
  • Meer verbinding tussen lichaam en geest
  • Betere energiestroom
  • Meer open staan voor innerlijke groeiEen lichaam dat in balans is, is in staat om zich zelf te genezen!

Reiki is een energie die alle levende wezens aanvuurt en ons bestaan en welzijn bestuurt. Het is buiten en in ons aanwezig. We worden allemaal geboren met onze unieke dosis ziels- en levensenergie (Reiki-energie). De energie blijft altijd beschikbaar, maar ons contact ermee gaat vaak verloren. Zeker in de Westerse wereld raakt het belang en het vermogen van onze zintuigen snel ondergesneeuwd.

Als je wilt leren hoe je zelf Reiki in jouw dagelijks leven kan toevoegen is een cursus een fantastische manier. Je krijgt dan inwijdingen en bij een Reiki-inwijding wordt er een groot concentraat samen gebundeld en in één keer doorgegeven. Op die manier wordt elke cel in je lichaam aangeraakt met Reiki-energie. De kern van jouw zijn, jouw essentie wordt aangeraakt en kan zo weer herkend worden, ruimte krijgen en beter stromen.

Bij een Reiki cursus leer je dankzij de inwijding de energiestroom in je op te nemen vanuit het universum. Zo leer je een doorgeefkanaal te zijn voor de Reiki-energie. Je hebt meer contact met de Reiki-stroom in je lijf. Zo kan je via je handen Reiki doorgeven aan iemand anders, aan jezelf, aan dieren, eten, aan alles. Reiki reikt je handvatten aan om de universele energie te kunnen benutten.

Kennismakings­behandeling Reiki

Is dit jouw eerste behandeling bij Zensaties? Dan mag je eenmalig gebruik maken van de introductieprijs. De introductieprijs is €99,75- voor 90 minuten; een intake en een behandeling naar keuze.

Lees meer...
­Reiki behandeling

Reiki is universele energie; een behandeling geeft de energie aan dat deel in je lijf waar het nodig is.
Een behandeling is sowieso ontspannen en helend, het effect van de heling is elke keer anders.

Lees meer...
Reiki massage

De positieve effecten van een massage en Reiki versterken elkaar. De combinatie brengt je in een diepe ontspanning. Die ontspanning is het doel van de behandeling, maar er kan ook ruimte ontstaan voor inzichten en voor herstel.

Lees meer...
Reiki 1 cursus

In de Reiki 1 cursus leer je om jezelf af te stemmen op Reiki. In slechts één dag leer je door het uitwisselen van oefeningen en ervaringen, de energie te herkennen en te gebruiken. Na afloop ben je in staat om jezelf en anderen Reiki te geven.

Lees meer...
­Reiki 2 cursus

Reiki 2 is een waardevolle verdieping op de Reiki 1 cursus. Door het leren van drie symbolen versterk je energie, heel je emoties en doorbreek je patronen. Je afstemming wordt sterker en je leert op afstand de energie te besturen.

Lees meer...
Reiki oefenavonden

Wissel Reiki én ervaringen uit met andere Reiki beoefenaars. De Reiki oefenavond is naast gezellig en ontspannend ook enorm leerzaam en inspirerend. In een groep versterk en stimuleer je elkaar in je ontwikkeling.

Lees meer...
Reiki verdiepingssessie

In deze 12-weekse cursus met oefensessies en huiswerk, word je bewuster van de manier waarop je in het leven staat. Leer jezelf met Reiki ondersteunen op jouw weg naar geluk.

Lees meer...
Reiki voor kinderen

Niet alleen volwassenen, ook kinderen beleven een Reiki-behandeling als een hele fijne ervaring. Op natuurlijke wijze kan Reiki jouw kind helpen zich (weer) fijn te voelen.

Lees meer...
Zensaties op locatie

Heeft u zin in een fijne Reiki behandeling of een ontspannende massage en dan het liefste op een locatie naar keuze? Alle behandelingen van Zensaties zijn ook op locatie mogelijk.

Lees meer...

[vc_tta_accordion active_section=”1″]

Het Japanse Reiki teken bestaat uit 2 delen, waarvan het bovenste staat voor REI (universeel/universum) en het onderste gedeelte staat voor KI (energie). Reiki is levensenergie. Het deel KI in Reiki, wordt in het Chinees Chi genoemd en in India | Sanskriet spreekt men van prana. Het is geen techniek of methode. Reiki is geen geloof. Het. Reiki kent geen geloof of vorm van religie. De manier waarop het wordt doorgegeven aan anderen is wel een methode. De healings methode heeft zijn roots in Japan. Reiki betekent in het Japans “Universele Levensenergie”. Het woord universeel geeft het eigenlijk al aan, Reiki is voor iedereen toegankelijk. Doordat de roots van Reiki in Japan liggen heeft de filosofie een boeddhistische kern en is het zeker spiritueel van aard, maar er is geen geloof of geloofssysteem voor nodig om reiki te leren gebruiken. De grondlegger Mikao Usui wilde dat de technieken voor iedereen beschikbaar zijn. Reiki is een methode om energie op te nemen uit het energieveld voor jezelf of voor anderen. Reiki ondersteunt het zelfgenezend vermogen van lichaam en geest. Op fysiek vlak ondersteunt het je immuunsysteem en op geestelijk vlak zorgt de energie ervoor dat je innerlijke kracht sterker wordt, waardoor je beter in je vel komt te zitten, wat weer effect heeft op je gezondheid.