Cursussen - Zensaties

Cursussen

Jezelf ondersteunen op jouw weg naar geluk

Wil jij jezelf en anderen kunnen helpen ontspannen? Het landschap van je binnenwereld ontdekken en je lichaam als kompas gebruiken? Zensaties geeft verschillende Reiki cursussen en retraites waarin je leert jezelf te ondersteunen op jouw weg naar geluk met behulp van oefensessies, behandelingen en huiswerk.

Reiki Cursus I

In de Reiki cursus I leer je om jezelf af te stemmen op Reiki. Je leert de energie te herkennen en te gebruiken. Na afloop ben je in staat om jezelf en anderen een Reiki behandeling te geven.

Lees meer...
Reiki Cursus II

Reiki II is een waardevolle verdieping op de Reiki I cursus. Deze cursus maakt je afstemming met Reiki sterker en geeft meer zicht op jouw eigen patronen.

Lees meer...
Reiki verdiepingssessie

In deze cursus wordt je bewuster van de manier waarop je in het leven staat en leer je hoe je met Reiki jezelf kan ondersteunen en helen op jouw weg naar geluk.

Lees meer...
Reiki 3 Cursus

De Reiki 3 cursus bestaat uit Reiki 3A & 3B, deze vormen het laatste deel van de Reiki-opleiding. In Reiki 3A krijg je één inwijding en leer je werken met het vierde en laatste symbool van de Usui traditie.

Lees meer...
Reiki 3B Cursus

De Reiki cursus 3B is een persoonlijk ontwikkelingstraject dat ongeveer een half jaar tot een jaar duurt. Je leert o.a. inwijdingen te geven en bepaalde processen van heling te begeleiden.

Lees meer...
Reiki introductie Workshop

Is een hele cursus een te grote stap? Dan is deze introductie workshop echt iets voor jou! Leer in 3 uur de basis van Reiki, kom meer in verbinding met jezelf, en leer jezelf en anderen behandelen.

Lees meer...

NB Heb je een eigen praktijk voor Reiki, of wil je een eigen praktijk gaan starten?
Dan zijn de Reiki cursussen en opleiding mogelijk aftrekbaar van de Belasting.
>> Lees meer over Reiki opleiding aftrekbaar

Agenda

Op zoek naar een Reiki cursus of Retraite? Kijk in de agenda wanneer de volgende data zijn.
Je kunt ook sorteren op categorie om snel te zoeken naar iets specifieks.

liefs, Kyra

jul
12
vr
Reiki 3 cursus @ Zensaties
jul 12 @ 09:00 – 17:00
Reiki 3 cursus @ Zensaties | Amsterdam | Noord-Holland | Nederland

Reiki 3 cursus

De Reiki 3 cursus bestaat uit Reiki 3A & 3B, deze vormen het laatste deel van de Reiki-opleiding. In Reiki 3A krijg je één inwijding en leer je werken met het vierde en laatste symbool van de Usui traditie. In Reiki 3B leer je hoe je zelf mensen kunt inwijden, begeleiden en laten groeien.

Reiki Master Opleiding – Het begin van een nieuwe reis

De titel “Master” klinkt bijna alsof je klaar bent, verlicht bent. Reikimaster worden met de Reiki 3 cursus is in mijn ogen geen eindstation, maar het begin van weer een nieuwe reis. Net als toen je van groep acht naar de eerste klas ging. Je krijgt de mogelijkheid nieuwe deuren – en je ogen – te openen en nog verder te reizen. Je gaat een stap verder in jouw ontwikkeling.

Master worden in de Reiki is de hoogste graad die je kunt halen. Met Reiki 3A leer je hoe je zelf Master wordt over jouw eigen leven. Je leert jouw karma-thema’s te herkennen en te helen. Jouw pad in dit leven wordt nog duidelijker voor je, zaken waar je tegenaan loopt zijn een “feest” om mee aan de slag te gaan met het Mastersymbool. Je leert het mastersymbool, waarmee je nog dieper in kunt gaan op patronen. Je intuïtie versterkt zich nog meer en je werkt nu met Reiki op lichamelijk, emotioneel en spiritueel niveau.

Tijdens het leerproces van jouw reis om Reikimaster te worden, leer je om verbanden te leggen tussen klachten en mogelijke oorzaken van klachten. De cursus duurt 1 hele dag. Het is zeer aan te raden om aanwezig te zijn bij oefenavonden en andere Reiki-evenementen. Individuele sessies zijn een waardevolle aanvulling voor jouw proces en een voorwaarde als je verder wilt leren voor 3B.

PRAKTISCH

De Reiki 3 cursus bestaat uit 3 dagdelen: 1 hele dag en een terugkomdag. De terugkomdag wordt 3 weken na de cursus ingepland.

jul
31
wo
Reiki 1 cursus @ Zensaties
jul 31 @ 09:45 – 17:30
Reiki 1 cursus @ Zensaties | Amsterdam | Noord-Holland | Nederland

Met Reiki 1 kun je jezelf en anderen behandelen om ontspanning te geven en lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn en buikpijn op te lossen of te verminderen. Ik zie het als een natuurlijke EHBO-doos, ideaal om altijd bij de hand te hebben voor jezelf en iedereen om je heen die je lief is.

BENODIGDHEDEN

  • Slofjes of vestje, in de ruimte moeten de schoenen uit
  • Een lunch voor jezelf

Je hoeft verder niets voor te bereiden voor de dag

WAT LEER JE TIJDENS DE CURSUS

Reiki is een behandelmethode uit Japan die werkt met de universele energie genaamd Ki. In de Reiki 1 cursus leer je om jezelf af te stemmen op Reiki. Je leert, door oefeningen en door ervaringen uit te wisselen, de energie te herkennen en te gebruiken. Na afloop ben je in staat om jezelf en anderen een Reiki behandeling te geven.

De eerste maand gebruik je Reiki vooral voor jezelf. Je leert er vertrouwd mee te worden en je gaat jezelf helen. Hoe vaker je de energie gebruikt, hoe meer je jezelf en anderen kunt helen. Na een maand leer je hoe je andere mensen een Reiki behandeling kunt geven. Hiervoor plannen wij een terugkomdag.

Na drie maanden ben je klaar voor de Reiki 2 cursus.

WAT LEER JE BIJ EEN REIKI 1 CURSUS:

  • Wat is Reiki?
  • De oorsprong van Reiki
  • De Reiki zelfbehandeling
  • De Reiki principes
  • Een Reikibehandeling geven aan anderen

DE REIKI CURSUS IS EEN PRACHTIG CADEAU VOOR JEZELF!

Als je een andere cursusdatum zou willen, kan dat in overleg.

sep
1
zo
Reiki 2 cursus @ Zensaties
sep 1 @ 10:00 – 17:30
Reiki 2 cursus @ Zensaties | Amsterdam | Noord-Holland | Nederland

Reiki 2 cursus Amsterdam is een waardevolle verdieping op de Reiki I cursus. Dankzij deze cursus wordt je afstemming met Reiki sterker en jouw zicht op jouw eigen patronen groter.

Je leert drie symbolen: hoe je ze moet tekenen, hoe je ze kunt gebruiken en hoe ze werken. Met het eerste symbool kun je Reiki concentreren, waardoor het krachtiger wordt. Met het tweede symbool leer je hoe je pijnlijke emoties, oude trauma’s en vastgelopen denkpatronen kunt losmaken. Met het derde symbool leer je hoe je Reiki op afstand naar mensen kunt sturen. Hierdoor kun je met Reiki gerichter aan de oorzaak van een klacht werken.

Reiki 2 cursus – Praktisch

De Reiki 2 cursus Amsterdam bestaat uit 3 dagdelen: 1 hele dag en na een maand een dagdeel of avond. Na 3 weken ga je met mij het sturen van Reiki op afstand beoefenen.

Omdat je na deze cursus zoveel verschillende mogelijkheden tot helen hebt gekregen, is de ervaring dat je een jaar werken en oefenen nodig hebt voordat je Reiki 3 kunt gaan doen. Als je verder wilt gaan met Reiki kun je meedoen met de verdiepingsavonden en de verdiepingsdagen Dit is een goede voorbereiding op Reiki 3.